Pse Thirrjet e Ftohta Janë Ende të Rëndësishme?
Në botën e sotme digjitale, me kaq shumë mënyra të tjera për të arritur klientët, mund të pyesni veten nëse thirrjet e ftohta janë ende të rëndësishme. Përgjigja është po, për disa arsye kryesore. Së pari, ajo ju lejon të keni një kontakt personal të menjëhershëm me një klient potencial. Ju mund të dëgjoni reagimin e tyre, t'u përgjigjeni pyetjeve menjëherë dhe të ndërtoni një lidhje më të fortë sesa me një email ose një reklamë. Së dyti, ju keni kontroll të plotë mbi mesazhin tuaj dhe mund ta përshtatni atë bazuar në përgjigjen e personit në telefon. Së treti, është një mënyrë e drejtpërdrejtë për të arritur vendimmarrësit, veçanërisht në biznes-me-biznes (B2B).
Megjithatë, suksesi me thirrjet e ftohta varet nga mënyra se si i bëni ato. Thirrjet e ftohta joefektive mund të jenë humbje kohe dhe mund të dëmtojnë reputacionin tuaj. Prandaj, është thelbësore të përgatiteni mirë dhe të përdorni teknika të provuara.
Përgatitja: Çelësi i Suksesit në Thirrjet e Ftohta
Si me çdo gjë në jetë, përgatitja është çelësi i suksesit në thirrjet e ftohta. Para se të filloni të telefononi, duhet të bëni disa gjëra të rëndësishme. Së pari, përcaktoni qartë se kush është klienti juaj ideal potencial. Sa më specifik të jeni, aq më lehtë do ta gjeni atë dhe aq më të personalizuara do të jenë thirrjet tuaja. Së dyti, bëni kërkime rreth kompanisë ose personit që do të telefononi. Shikoni faqen e tyre të internetit, profilin e tyre në LinkedIn dhe çdo lajm të fundit. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni nevojat e tyre dhe të tregoni se e keni bërë detyrën tuaj. Së treti, përgatisni një skriptë ose një plan bisede. Nuk duhet ta lexoni fjalë për fjalë, por duhet t'ju shërbejë si udhëzues për pikat kryesore që doni të mbuloni.

Përveç kësaj, sigurohuni që të keni të gjitha materialet e nevojshme gati, si informacione rreth produkteve ose shërbimeve tuaja, çmimet dhe çdo ofertë speciale. Gjithashtu, praktikoni prezantimin tuaj. Mund ta bëni këtë para një pasqyre, me një koleg ose një mik. Sa më shumë të praktikoni, aq më natyrshëm dhe të sigurt do të tingëlloni gjatë thirrjes së vërtetë.
Si të Hapni Bisedën në Mënyrë Efektive
Hapja e një thirrjeje të ftohtë është vendimtare. Ju keni vetëm disa sekonda për të bërë një përshtypje të mirë dhe për të mbajtur personin në telefon. Filloni me një prezantim të qartë dhe të shkurtër të vetes dhe kompanisë suaj. Pastaj, menjëherë shpjegoni arsyen e thirrjes tuaj dhe vlerën që mund t'i ofroni klientit potencial. Përpiquni të krijoni menjëherë një lidhje duke përmendur diçka që keni mësuar gjatë kërkimeve tuaja rreth tyre ose kompanisë së tyre. Shmangni frazat e përgjithshme dhe jini sa më specifikë dhe të personalizuar të jetë e mundur.
Për shembull, në vend të të thoni "Po ju telefonoj sepse kemi shërbime të mira," mund të thoni "Vura re në faqen tuaj të internetit se jeni duke zgjeruar departamentin tuaj të marketingut. Kompania jonë ofron zgjidhje që mund t'ju ndihmojnë të menaxhoni këtë rritje në mënyrë më efikase." Kjo tregon se e keni bërë detyrën tuaj dhe se oferta juaj mund të jetë e rëndësishme për nevojat e tyre specifike.